Hupihanan Piirakkapysäkki on täällä taas!

Piirakkapysäkki sunnuntaina 17.8. klo 11-16, Merisatamanranta

Seuraava Piirakkapysäkki järjestetään sunnuntaina Ravintolapäivän yhteydessä. Kaikki ovat tervetulleita ja pienikin apu on iso apu. Itse asiassa hyvän tekeminen ei koskaan ole ollut näin helppoa ja hauskaa! Ostamalla piirakan tai piirakkapalan tai leipomalla piirakan myyntiin tekee takuuvarmasti hyvää. Käytämme kaikki piirakkarahat lyhentämättöminä lasten hyvinvoinnin edistämiseen kumppaneidemme projekteihin Intiassa ja mahdollisesti muissa maissa.

Jos haluat osallistua, toimi näin:

Tule ostoksille!
Meidät löytää Merisatamanrannasta Ravintolapäivän ajan niin kauan kuin piirakkaa ja kelejä riittää, eli noin klo 11-16. Myynnissä on suolaisia ja makeita piirakoita ja ostaja saa itse päättää piirakan hinnan. Piirakkapysäkiltä voi ostaa kokonaisen piirakan kotiin vietäväksi tai palasen paikan päällä nautittavaksi. Myynnissä myös kylmiä virvokkeita.

Leivo piirakka!
Osallistua voi myös leipomalla myyntiin niin monta piirakkaa kuin jaksaa ja haluaa. Piirakat voivat olla suolaisia tai makeita. Merkitse piirakoihin mitä ne sisältävät. Jos piirakkasi sopivat kasvissyöjälle tai laktoosi-intolerantikolle, sekin kannattaa merkitä piirakkaan. Tuo piirakka myyntiin sunnuntai-aamuna (tai heti kun ehdit) ja tule itsekin nauttimaan Piirakkapysäkin iloisesta tunnelmasta.

Muista myös kutsua kaverisi mukaan tapahtumaan! Nähdään sunnuntaina!

Piirakkapysäkin tausta

Vuosi sitten Helenaa ja minua ahdisti. Pieni intialainen ystävämme Nikita oli juuri kuollut malariaan ja Nikitan sisko Jasbir oli saman taudin kourissa. Oli pakko keksiä jotain. Syntyi Piirakkapysäkki, joka järjestettiin Ravintolapäivän yhteydessä elokuussa 2013.

Päivä oli aurinkoinen ja iloinen. Nikitan perheen tarina sai ystävät ja tuttavat liikkeelle ja saimme lahjoituksina kymmenittäin piirakoita, jotka möivät kuin häkä. Osa piirakoista ja piirakkapaloista myytiin muutamalla eurolla, osasta maksettiin useita kymppejä. Sekä ostajat että piirakan leipojat saivat hyvän mielen.

Nikitan ja Jasbirin perhe sai apua akuuteimpaan hätään ja vielä pitkästi sen ylikin. Itse asiassa rahaa tuli niin paljon, että päätimme perustaa hyväntekeväisyysjärjestö Hupihanan, jonka kautta olemme vuoden aikana voineet kanavoida rahaa muuhunkin hyvän tekemiseen. Olemme pyrkineet käyttämään piirakkarahoja mahdollisimman viisaasti lasten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen.

Emme olisi vuosi sitten itsekään uskoneet, miten paljon hyvää piirakkarahoilla voi tehdä. Nikitan perheen auttamisen lisäksi olemme muun muassa tarjonneet kuukausittaisia terveystarkastuksia ja perusterveydenhuoltoa sadoille lapsille Mumbaissa (viime kuun Medical campiin osallistui ennätysmäärä eli 99 lasta), avustaneet erityisesti apua tarvitsevia lapsia ja perheitä terveydenhoito- ja lääkekuluissa ja koulumaksuissa, hankkineet generaattorin (eli toimivat valot ja tuulettimen) lastentarhaan sekä tarjonneet hammaslääkärintarkastuksia ja hammashoitoja 25 orpototytölle. Kaikki tämä on ollut mahdollista yhden päivän tuotoilla ja omien kavereiden voimin!

Tänä vuonna haluamme tehdä Piirakkapysäkistä vieläkin hienomman ja auttaa vieläkin useampia lapsia. Tähän mennessä iso osa rahoista on mennyt akuuttien vaivojen hoitoon, mutta haluaisimme jatkossa ennaltaehkäistä ongelmia muun muassa parantamalla hygieniaa ja tarjoamalla koulutusta. Olemme alkaneet haaveilla vessojen rakentamisesta.

Nyt sinä voit auttaa tulemalla mukaan!

***EVERY PIE COUNTS***

Lisätietoja Piirakkapysäkistä:
Tapahtuma Facebookissa
Tapahtuma Ravintolapäivän sivulla
Yhteyshenkilöt:
Aku 0400 342234
Helena 040 770 8183

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s